Zijn kersen gezond? Kersen zijn heerlijk, mooi, en lekker!!

In sommige opzichten is het menselijk lichaam te vergelijken met een machine, soms zelfs een zeer geavanceerde: het lichaam herstelt zich en past zich aan aan de omstandigheden. Alles hier over virologie, anatomie, biomedische technologie en genetica en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Zijn kersen gezond? Kersen zijn heerlijk, mooi, en lekker!!

Bericht door taigitu » 05 jul 2016, 12:04

Zijn kersen gezond?
Afbeelding

Kersen zijn heerlijk, mooi, en lekker!!
Eet dit superfruit voordat het korte groeiseizoen tot een einde komt.


Als je kersen eet, kunt u genieten van veel meer dan alleen hun geweldige smaak. Ze zitten vol met antioxidanten en bieden vele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van hulp bij slapeloosheid, gewrichtspijn en buikvet.

Hier zijn 11 goede redenen om vandaag te beginnen met het eten van dit krachtvoer!

1. Bescherming tegen diabetes
Zoete kersen hebben een lagere glycemische index van 22, lager dan abrikozen (57), druiven (46), perziken (42), bosbessen (40) of pruimen (39). Dit maakt hen een betere keuze voor een fruit snack in vergelijking met veel andere vruchten, speciaal voor diabetici.

2. Helpt dat u beter slaapt
Woelen en draaien ’s nachts? Kersensap is de redding! Drinken van kersensap 30 minuten na het ontwaken en 30 minuten voor de avondmaaltijd. In een studie, de deelnemers gestimuleerd hun melatonine inname door het volgen van deze routine. Kersen zijn een goede bron van melatonine . Ze zijn ook goed om jetlag te verzachten.

Let op: er is een hoger niveau van melatonine in zure kersen dan in vergelijking met zoete kersen.
De nummer 27 op de lijst van gezondste fruit.


3. Vermindering van Buikvet
Zure kersen vermindert buikvet bleek uit een studie. De onderzoekers vonden ratten die werden gevoed met zure kersenpoeder, met een hoog vet percentage, hadden minder lichaamsvet opbouw dan de ratten die geen zure kersenpoeder aten.

4. Helpt geheugen van Alzheimer
De Vereniging van Alzheimer omvat kersen als een van de voedingsmiddelen die het geheugen stimuleren, omdat het rijk is aan antioxidanten.

5. Vermindert het risico op een beroerte
Zure kersen bieden cardiovasculaire voordelen. De anthocyanines, de pigmenten die kersen zijn rode kleur aan te danken heeft, verbeter je natuurlijke lichaamsproductie van insuline, lagere cholesterol en bloeddruk, en de bescherming van de cellen van je hart en bloedvaten.

6. vertraagt ​​de veroudering van de huid
Kersen hebben de hoogste anti-oxidant niveau van welke vrucht dan ook. Antioxidanten helpen het lichaam te vechten tegen de vrije radicalen die ons huid oud maken. Het drinken van een glas kersensap dagelijks vertraagt ​​het verouderingsproces. Kersensap wordt ook aanbevolen als een alternatieve behandeling voor andere huidaandoeningen.

7. Verlaagt Risico van jicht aanvallen
Kersen eten verlaagt het risico op jicht aanvallen met 35 procent in een studie met 633 patiënten met jicht. Jicht patiënten die kersen aten over een periode van twee dagen hadden 35 procent lager risico op jicht aanvallen, in vergelijking met degenen die geen kersen aten. “Onze bevindingen wijzen erop dat de consumptie van kersen of kersen extract verlaagt het risico op jichtaanval, de jichtaanval risico blijven dalen met toenemende kersen verbruik, tot drie porties over twee dagen..

8. Vermindert Spierpijn
Een kopje kersensap kan spierontsteking verminderen. Een groep van marathonlopers dronken kersensap tweemaal daags gedurende zeven dagen. De groep die het kersensap dronken ervaren minder spierpijn na een race dan degenen die een andere vruchtdrankje dronk.

9. Goed voor het hart
Kersen zijn zeer rijk aan kalium, die helpt reguleren hartslag en bloeddruk en vermindert het risico op hypertensie. De fytosterolen in kersen helpen bij het verminderen slechte cholesterol.
10. Helpt met artrose ongemakken
De pijn en het ongemak van gezwollen gewrichten daalde wanneer zure kersensap tweemaal per dag werd geconsumeerd gedurende drie weken in een studie van twintig vrouwen leeftijden 40-70 met inflammatoire artrose.

11. Helpt bij kanker
Zoete kersen bevatten beta-caroteen, vitamine C, anthocyanen en quercetine-deze voedingsstoffen kunnen synergetisch werken om te helpen bij de bestrijding van kanker. Anthocyaan cyanidine kunnen helpen bij genetische mutaties die kanker kunnen veroorzaken en het voorkomen dat kankercellen groeien. Als kersen rijpen zijn, produceren ze meer anti-oxidanten dus hoe donkerder haar tint hoe beter ze zijn.

Nu heb je veel goede redenen (11 om precies te zijn!)

http://www.isditwelgezond.nl/kersen-gezond/
Heerlijk fruit. Vooral de donkere Griekse kersen zijn stevig en heerlijk zoet.
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Plaats reactie