Alternatieve geneeswijzen - informatie
6 maart 2013 ·
Kleuren en voeding:
We kunnen ook de kleurtrillingen waaraan ons lichaam behoefte heeft, in balans brengen door het eten van de juiste voeding in de juiste kleur. Elk voedingsmiddel heeft namelijk een specifieke kleur. Elke kleur geeft zijn eigen frequentie. Dus, de kleur voeding dat je eet heeft een rechtstreekse invloed op ons energieniveau en geeft dit door aan de organen. Ook heeft het invloed op de werking van onze spirituele energieën. Het stimuleert onze chakra's. Elke chakra kan door een bepaalde kleur gestimuleerd worden of gekalmeerd worden.
Vermoedelijk voelt u zich regelmatig aangetrokken tot voedsel van een speciale kleur.
Hebt u behoefte aan stimulatie, dan zult u voedsel nemen van een specifieke kleur.
Heeft u behoefte aan stimulatie, dan zult u er van nature toe neigen meer rode, oranje en gele producten te eten. Maar heeft u meer behoefte aan kalmerende of meer evenwichtige energie, dan zult u waarschijnlijk intuïtief voor groene of blauwe levensmiddelen gebruiken.
Hebben uw hersenen behoefte aan voedingstoffen, dan zou u zich aangetrokken kunnen voelen tot donkere kleuren, zoals paars en indigo.
Kies daarom voedsel in de kleur die voor uw welzijn nodig hebt als u zich gestrest of chronisch zwak voelt. Of met minder ernstige infectie(s) kampt of eenvoudig gezond wilt blijven.
Behalve een bepaalde chakra te stimuleren oefenen voeding middelen ook door hun kleur nog specifieke heilzame effecten uit. Rode voedingsmiddelen geven bijvoorbeeld energie, terwijl blauwe een kalmerende invloed uitoefenen. Groene producten verbeteren de hartfunctie.
De kleur betekenis bij voeding
Rode producten:
(Wortelchakra: onderste bekkenregio en bijnieren)
De volgende genoemde producten, ( aardbeien, rode kersen, rode pruimen, rode appelen, watermeloenen, frambozen, rode aalbessen, rabarber, radijsjes, bieten, tomaten, rode paprika’s, rode nierbonen, rode linzen, rood vlees) zijn rijk aan ijzer en daardoor goed voor personen die niet goed functioneren, uithoudingsvermogen missen of aan bloedarmoede lijden. Ze verhogen daarnaast het energieniveau, reinigen het bloed en bevatten een hoog gehalte aan kalium voor extra vitaliteit. Hoewel ze niet rood van kleur zijn, bevatten ook groene bladgroenten rode energie.
Speciale heilzame eigenschappen:
- Tomaten bevatten vitamine E en C, bètacaroteen en lycoteen (een caroteen); gedacht wordt dat deze antioxidanten vitaminen vrije radicalen, die de vorming van kankercellen veroorzaken, helpe te bestrijden;
- Frambozen, aardbeien en rode appelen zijn vruchten die boordevol vitamine C zitten;
- Rode nierbonen bevatten veel oplosbare vezels, die de spijsvertering vertragen en het cholesterolniveau verlagen.
Oranje producten:
(Heiligbeenchakra: nieren, blaas, darmen en eierstokken/geslachtsklieren)
Oranje voedingsmiddelen zoals: sinaasappelen, mandarijnen, abrikozen, mango’s, papaja’s, perziken, nectarines, oranje paprika’s, pompoenen, wortelen, eigeel zijn raak aan enzymen die een gezonde eetlust en de spijsvertering bevorderen. Ze bevatten veel vitaminen die meer energie geven, een gezonde libido stimuleren en het immuunsysteem helpen te versterken.
Speciale heilzame eigenschappen:
- Citrusvruchten zijn rijk aan de antioxidant vitamine C en bevatten pectine (die de bloedcholesterol verlaagt) en flavonoïden (die de bloedvaten sterker maken);
- Wortelen bevatten de caroten antioxidanten en zijn ook rijk aan zowel oplosbare vezels (die de bloedcholesterol verlagen) als bètacaroteen (dat het lichaam tegen longkanker kan helpen beschermen.
Gele producten:
(Zonnevlechtchakra: milt, maag, lever en pancreas)
Gele voedingsmiddelen zoals, (citroenen, grapefruits, meloenen, bananen, ananassen, maïs, noten en zaden, gele linzen, gele paprika’s, boter, plantaardige oliën) helpen het lichaam te ontgiften, vooral de lever, galblaas, pancreas en de milt. Veel van deze producten zijn licht zurig en dragen daardoor bij aan een goede spijsverteringsfunctie. Daarnaast stimuleren ze het zenuwstelsel en de hersenen.
Speciale heilzame eigenschappen:
- Bananen zijn een goede bron van kalium, een mineraal dat natrium helpt te elimineren en de bloedcirculatie bevordert; en van koolhydraten, die in een evenwichtige energietoename voorzien.
- maïs kan de bloedsuikerspiegels in balans brengen en is rijk aan ijzer, waarvan lage niveaus vermoeidheid veroorzaken, en kalium.
Groene producten:
(hartchakra: onderste deel van de longen, hart en thymus)
Groene voedingsmiddelen (druiven, kiwi’s, limoenen, groene appelen, broccoli, groene bladgroenten, sla, courgettes, erwten, avocado’s) bewerkstelligen harmonie in het lichaam. Groen is de kleur van evenwicht scheppende energie en belangrijk in uw dagelijkse voeding. Groene producten zijn een goede bron van oplosbare vezels, hun sap reinigt het bloed van gifstoffen en bevordert de functie van het lymfestelsel. Ze kunnen de bloeddruk en de zuurbalans reguleren.
Speciale heilzame eigenschappen:
- broccoli is rijk aan vitaminen C, E en bètacaroteen en tevens een goede bron van folaat en ijzer, die bloedarmoede in de zwangerschap helpen te voorkomen.
- Advocaat is rijk aan vitamine E, de essentieel is voor het bloed, de weefsels en cellen.
Blauwe en indigo producten:
(Keelchakra: bovenste deel van de longen en keel, schild- en bijschildklieren. Derde oog: hersenstam, hypofyse en epifyse).
Blauwe en indigo producten (bosbessen, zwarte bessen, blauwe druiven, damast pruimen, zwarte kersen, rozijnen, pruimen, jeneverbessen, zwarte sojabonen, olijven, de olie van sommige vissen zoals, zalm, makreel en tonijn) verkoelen en kalmeren het lichaam. Ze bevorderen de slaap en temperen de hectische activiteit die kenmerkend is voor bovenmatig gestimuleerde hersens.
Speciale heilzame eigenschappen:
- zwarte bessen zijn rijk aan antioxidanten vitaminen C, E en caroteen; ze werken daarnaast ontstekingsremmend en zijn zodoende probaat bij keelinfecties.
- visolie bevat omega 3 vetzuren, die tegen hartkwalen en bloedklonters beschermen.
Violette producten:
(Kruinchakra: hersens en epifyse)
De epifyse, die aan de hersenbasis is gelokaliseerd, heeft de energie van violette producten (paarse uien, kool, druiven, aubergines, bramen, paarse druiven, rapen, artisjokken) nodig voor het stimuleren van de spirituele en creatieve regio’s in het lichaam. Meer violet voedsel eten kan helpen innerlijke kennis en de intuïtie te ontwikkelen.
Speciale heilzame eigenschappen:
- Bramen zijn een goede vetarme bron van vitamine E.
- Paarse uien helpen de cholesterolspiegel te verlagen; ze zijn daarnaast probaat tegen infecties als verkoudheid, hoesten en griep.
https://www.facebook.com/permalink.php? ... 0459795427