Kokosolie weer giftig?

In sommige opzichten is het menselijk lichaam te vergelijken met een machine, soms zelfs een zeer geavanceerde: het lichaam herstelt zich en past zich aan aan de omstandigheden. Alles hier over virologie, anatomie, biomedische technologie en genetica en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Kokosolie weer giftig?

Bericht door taigitu » 03 sep 2017, 13:58

Kokosolie weer giftig?

Beste lezer,

Deze week heeft de Volkskrant kokosolie de oorlog verklaard. Wat hippe eetmeisjes ook zeggen, kokosolie zou meer slechte vetten bevatten dan spekvet. Volgens de krant praat iedereen elkaar maar na, zonder uit te zoeken hoe het nu zit. Het begint inmiddels lachwekkend te worden hoe vaak kokosolie wordt aangevallen. Om de paar weken moet dit vet er weer aan geloven. Kennelijk wist de krant niets beters te verzinnen dan dit. Toch brengt het vele mensen weer in verwarring. Wat is er nu aan de hand?


Het betreffende artikel is geschreven door Loethe Olthuis.
Toevallig heb ik de afgelopen weken net haar nieuwste boek “Zin en onzin in de supermarkt” gelezen. Ik zal je vele uren lezen besparen door dit boek samen te vatten: het is de uitgeprinte versie van wat te lezen is bij het voedingscentrum.nl. Deze vrouw is niet medisch opgeleid, maar een journalist. Ze is weinig kritisch op de overheid en het Voedingscentrum. Ze schrijft al 15 jaar voor de Volkskrant. Kennelijk is haar kennis blijven steken op het moment dat ze door deze krant werd aangenomen; inmiddels zijn er namelijk vele nieuwe onderzoeken bijgekomen.

Loethe schrijft in haar boek dat verzadigd vet een killer is waar we zo min mogelijk van zouden moeten eten.
Dus ook kokosolie. De voordelen van kokosolie zouden niet zijn bewezen (lees hier ons artikel met 10 wetenschappelijk bewezen voordelen van kokosolie met maar liefst 32 bronnen naar studies). De schrijfster baseert de giftigheid van verzadigd vet op het feit dat een verhoogde cholesterol de kans op hart- en vaatziekte verhoogt. Opmerkelijk, want vele recente studies tonen aan dat verzadigd vet op zich helemaal geen killer is (1, 2, 3, 4, 5). Ouderen blijken met een wat hogere cholesterol zelfs gezonder oud te worden (6). De grote aanjager van een verhoogd cholesterol blijkt volgens nieuwe inzichten ontstekingen in het lichaam te zijn (7).

In haar boek schrijft ze ook dat geraffineerde suikers helemaal niet slecht zijn.
Laat er nu net deze week weer een grote studie onder 135.000 mensen zijn uitgekomen waaruit blijkt dat suiker de ware killer is en niet vet.
Sterker nog: hoe meer verzadigd vet de mensen aten hoe gezonder ze waren!

Loethe blijft in haar boek maar doorgaan: aspartaam kan geen kwaad, e-nummers in het eten zijn geen probleem. Ze lijkt wel een verlengstuk van de voedingsindustrie. Zelfs bestrijdingsmiddelen op het eten zijn bij haar welkom. Alsof de duvel ermee speelt, verscheen er deze week een grote studie in het toonaangevende blad Nature met als conclusie dat er een verband is gevonden tussen pesticiden en geboorteafwijkingen. Nee, ik neem deze schrijfster voor de Volkskrant niet serieus.

Gezonde groet,
Juglen Zwaan
http://preview.mailerlite.com/g2f3o7/70 ... 1983/p8c2/
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Re: Kokosolie weer giftig?

Bericht door taigitu » 04 sep 2017, 10:30

Nederlandse media voeren ongefundeerde lastercampagne tegen kokosolie.
Dit is waarom het wél gezond is


30 augustus 2017

Kokosolie is de laatste jaren bezig aan een opmars.
In de Nederlandse media wordt nu al enige tijd een lastercampagne gevoerd tegen dit middel.

Zo verscheen gisteren in de Volkskrant een artikel met de kop ‘Kokosolie bevat nog meer slechte vetten dan spekvet’.

Kokosolie: van superfood naar superslecht, kopte het AD.

Daarnaast oordeelde ‘factchecker’ NUcheckt dat kokosolie ongezond is.
De verzadigde vetten in het product verhogen volgens de site het risico op hart- en vaatziekten.

Dat terwijl uit nieuw onderzoek, vandaag gepubliceerd op NU.nl, is gebleken dat mensen die weinig verzadigde vetten eten juist een groter risico op overlijden hebben.

Hoewel het artikel in de Volkskrant in de categorie ‘wetenschap’ is geplaatst, wordt nergens verwezen naar wetenschappelijke onderzoeken.

Kanker
Wie de wetenschappelijke literatuur erop naslaat komt al gauw tot de conclusie dat kokosolie juist wél een gezond alternatief is.

Wetenschappers van onder meer de Universiteit van Adelaide hebben ontdekt dat een bestanddeel van kokosolie de strijd aangaat met kanker.

Ze schrijven in het tijdschrift Cancer Research dat laurinezuur darmkankercellen doodt. Binnen twee dagen bleek meer dan 90 procent van de darmkankercellen te zijn afgestorven.

De Universiteit van de Verenigde Naties laat weten dat er experimenten worden gedaan om te bepalen hoe kokosolie kan beschermen tegen kanker. Het onderzoek heeft al interessante resultaten opgeleverd.

Tandbederf
Volgens de American Society for Nutrition hebben studies aangetoond dat de vetten in kokosolie ‘kunnen helpen in de strijd tegen ziektes zoals diabetes, osteoporose, hepatitis C, ziekte van Crohn en kanker’.

Kokosolie blijkt ook bacteriën aan te vallen die tandbederf veroorzaken, meldde de BBC.

Ierse wetenschappers ontdekten dat kokosolie met extra enzymen de groei van streptokokken, een belangrijke veroorzaker van cariës, stopte.

Tussen 60 en 90 procent van alle kinderen in geïndustrialiseerde landen krijgt te maken met tandbederf.

Schimmelinfecties
De onderzoekers zeiden dat kokosolie ook de gist aanvalt die tot schimmelinfecties leidt.

Het onderzoeksteam van het Athlone Institute of Technology testte de werking van kokosolie, plantaardige olie en olijfolie.

De oliën werden getest op streptokokken, bacteriën die veel worden aangetroffen in de mond. De kokosolie bleek in staat de groei van de meeste strengen te stoppen.

De olie ging ook de strijd aan met Streptococcus mutans, een bacterie die één van de voornaamste veroorzakers is van tandbederf.

Alzheimer
Kokosolie bevat onder andere caprinezuur, dat een antibacteriële en ontstekingsremmende werking heeft.

Onderzoekers stellen daarnaast dat de ketonen in kokosolie de ziekte van Alzheimer in sommige gevallen vertragen en mogelijk zelfs kunnen voorkomen.

In december 2015 werd een Spaanse studie gepubliceerd over de effecten van kokosolie op alzheimerpatiënten.

Positieve effecten
De proefpersonen werden onderverdeeld in twee groepen en de ene groep kreeg 40 milliliter kokosolie per dag.

Het cognitieve vermogen van de groep die de kokosolie kreeg bleek aan het einde van de rit een stuk beter te zijn dan dat van de andere groep.

De studie toonde de positieve effecten van kokosolie op patiënten die lijden aan Alzheimer.

De Nederlandse media doen er dus verstandig aan te stoppen met deze ongefundeerde lastercampagne.
https://www.ninefornews.nl/nederlandse- ... kokosolie/
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Re: Kokosolie weer giftig?

Bericht door taigitu » 04 sep 2017, 10:43

Margarine: een chemische cocktail die ziekte bevordert

25 september 2014

In het verleden heb ik jaren margarine gebruikt, want ook ik geloofde toen de leugens van de voedingsindustrie. Toen ik leerde wat margarine eigenlijk is, heb ik dit spul direct uit mijn leven verbannen. Ik raad je aan hetzelfde te doen. In dit artikel neem ik je mee in de wereld van bedrog en leugens.

Margarine is de wereld ingekomen omdat het leger van Napoleon III telkens werd geconfronteerd met beschimmelde roomboter. Daardoor was het onbruikbaar en moest er naar een alternatief gezocht worden. De Franse scheikundige Hippolyte Mège-Mouriés heeft toen een margarine ontwikkeld op basis van rundvet waardoor de ‘boter’ langer houdbaar was. Tot zover is er nog niet zoveel aan de hand. Toen echter de industrie een markt zag voor margarine hebben ze de onbewerkte vetten vervangen door zwaar bewerkte plantaardige vetten.

De industrie wil ons laten geloven dat deze plantaardige vetten, die meestal afkomstig zijn van mais, soja en de zonnebloem, gezond zijn. Maar helaas is dat niet zo. De vetten worden namelijk eerst geraffineerd, wat er ongeveer zo uitziet:

- De olie wordt uit de zaden geperst. Hoe meer je eruit perst, hoe slechter de olie van kwaliteit wordt. Maar de industrie wil elke druppel olie hebben, die ze verkrijgen door gebruik te maken van oplosmiddelen zoals hexaan, heptaan of benzine. Dit wordt er later uitgestoomd, maar helaas zijn er wel residuen in het eindproduct te vinden.

- De olie wordt hierna ontgomd. Dat betekent dat er restanten van eiwitten, vitamines, mineralen en fosfolipiden verdwijnen. Met andere woorden: de olie wordt ontdaan van de voedingsstoffen.

- Nu is het tijd om de olie te bleken door middel van filters. Chlorofyl en betacaroteen worden verwijderd. De olie is nu echt zo dood als een pier. Dit alles gebeurt bij een temperatuur van 110°C. Niet bepaald gezond aangezien onverzadigde vetten niet bestand zijn tegen licht, hitte en zuurstof.

- Nu moet de olie dringend gedeodoriseerd worden, want het stinkt inmiddels een uur in de wind. Deodoriseren gebeurt op een temperatuur van rond de 250°C voor een periode van ruim een half uur. Dit is niet bepaald bevorderlijk voor het gezondheidsaspect van de olie.

- Nu hebben we het probleem dat de olie een onnatuurlijke verbinding bevat die we moeten converteren met stoffen zoals gebutyleerd hydroxytolueen (BHT) en gebutyleerd hydroxyanisol (BHA). Hierdoor wordt de olie houdbaar. Mij valt op dat goedkope zonnebloemolie jarenlang goed blijft, wat niet echt natuurlijk is (zie deze en deze bron voor meer info over het raffineren van plantaardige olie).

Het eindresultaat van de olie wordt meestal in supermarkten verkocht onder de noemer ‘geschikt is om in te bakken’, het rookt namelijk niet meer. Dat klopt, alle natuurlijke stoffen zijn eruit waardoor het niet meer rookt. Plantaardige oliën zijn meestal van de omega 6 soort. Omega 6 oxideert snel onder invloed van licht, warmte en zuurstof, daarom zijn plantaardige oliën eigenlijk niet geschikt als middel om in te bakken.

Er zijn 3 soorten vet:
- verzadigd vet: roomboter, kokosolie
- enkelvoudig onverzadigd vet: olijfolie, avocado
- meervoudig onverzadigd vet: zonnebloemolie, sojaolie, rijstolie.

Olie is niet geschikt om mee te smeren, daarom moet het voor margarine eerst nog even gehydrogeneerd worden. Hydrogeneren is het (gedeeltelijk) harden van onverzadigde vetten. Bij het hydrogeneren worden er waterstofatomen onder hoge druk aan meervoudig onverzadigde vetten toegevoegd, waardoor onverzadigde vetten eigenlijk verzadigder worden. We praten dan dus over verzadigde vetten waar we nu juist bang voor gemaakt worden. Bij dit proces komen kankerbevorderende transvetten vrij, die er later uitgehaald moeten worden. Bij het hydrogeneren worden zware metalen zoals nikkel en aluminium als katalysator gebruikt, om zo het proces te versnellen.

Ze zeggen wel eens dat margarine één molecuul van plastic verschilt, maar dat is borrelpraat. O2 en CO2 verschillen ook één molecuul (of eigenlijk één atoom) en kan toch het verschil uitmaken van leven of dood. In ieder geval is margarine een dood product, alles eraan is nep! Zo zijn ook de aanwezige synthetische vitamines nep. Margarine moet gekleurd worden met kleurstof, anders ziet het er grauwgrijs uit. Het lijkt dus op smeerbaar plastic dat ook nog eens vergezeld gaat van de nodige emulgatoren om de boel bij elkaar te houden.

De basis van margarine is plantaardige olie die rijk is aan omega 6. Omega 6 hoort in een verhouding van 4 : 1 met omega 3 in onze voeding te zitten, gebeurt dat niet dan krijgen we gezondheidsproblemen. Tegenwoordig krijgen we 20 keer teveel omega 6 binnen doordat voedselfabrikanten graag gebruik maken van goedkope plantaardige oliën als conserveermiddel. De verhouding omega 6 : omega 3 is tegenwoordig bij ons al gauw 40 : 1, met alle gevolgen van dien.

Teveel omega 6 in de voeding kan leiden tot:
- ontstekingsprocessen
- hoog cholesterol
- darmklachten
- verzuring
- overgewicht

Margarine zou toch juist helpen tegen een hoog cholesterol?
Dat klopt, dit komt omdat ze er ‘natuurlijke’ plantensterolen aan toevoegen. Deze stof heeft in natuurlijke voedingsmiddelen het effect dat het het cholesterol kan verlagen. Ook in margarine gebeurt dat. Maar veel wetenschappers zijn niet overtuigd van de veiligheid van plantensterolen. Veel mensen die cholesterolverlagers slikken, zoals statines, gebruiken ook margarines met plantensterolen. Deze combinatie is nooit onderzocht en kan op de lange termijn ook nadelig uitpakken. Bovendien is cholesterol van levensbelang. Cholesterol is betrokken bij honderden factoren in het lichaam, waaronder de vorming van hormonen en de vorming van sterke celwanden. Een te laag cholesterol is daarom ook zeer schadelijk voor de gezondheid.

Vaak wordt er aan margarine omega 3 toegevoegd.
Omega 3 is uiterst reactief en kan niet tegen zuurstof. Omega 3 kan zeer snel oxideren door zuurstof en warmte. Geoxideerde omega 3 of 6 vetten gedragen zich in het lichaam als een vrije radicaal: een stof die moleculen beschadigt als deze niet wordt weggevangen door een antioxidant. Vrije radicalen kunnen het risico verhogen op ziektes zoals kanker. Daarnaast zorgen vrije radicalen bewezen voor een vroegtijdige veroudering. Al met al genoeg redenen om margarine te laten staan.

Ik zou zelf kiezen voor roomboter. Roomboter is van nature rijk aan de in vet oplosbare vitamine A, D, E en K. Ook bevat roomboter van grasgevoerde dieren omega 3. Deze omega 3 wordt stabiel gehouden door de natuurlijke antoxidanten in roomboter. In roomboter vinden we ook boterzuur, dat zeer heilzame effecten heeft op het lichaam zoals een ontstekingsremmende werking en verbetering van de spijsvertering. De CLA in roomboter heeft volgens sommige onderzoeken zelfs anti-kanker eigenschappen. Er zit in roomboter wel veel verzadigd vet, maar meerdere meta-analyses waarin de onderzoeksgegevens zijn bekeken van honderdduizenden mensen, konden geen verband leggen tussen de inname van verzadigd en hart- en vaatziekten. Als je niet tegen roomboter kunt, is het gebruik van ghee misschien een optie. Ghee is geklaarde roomboter, oftewel de eiwitfracties zijn via een eenvoudig proces verwijderd. Door thuis roomboter te laten smelten en dit met een koffiefilter te filteren, krijg je ghee. Dat is een heel ander proces dan het raffineren van plantaardige olie.

Veel mensen kiezen voor ‘gezonde’ halvarine of sojaboter.
Beiden zijn echter gewoon margarine. Bij halvarine is er gewoon wat water toegevoegd, net zoals ze ook wel doen bij halfvolle roomboter. Sommige mensen kiezen voor margarine vanwege het feit dat deze minder calorieën zou bevatten. Dat heeft dan geen enkel nut, want de hoeveelheid calorieën in margarine en roomboter verschilt nauwelijks:
https://www.ahealthylife.nl/wp-content/ ... mboter.jpg
Margarine-vs-roomboter

Hoe komt het dan dat margarine zo’n gezond imago heeft? Het antwoord is simpel: de industrie pompt miljarden in de promotie van margarine. Zo heeft de industrie de website “Voorlichtingsbureau Margarine Vetten en Oliën” in het leven geroepen om plantaardig vet aan de man te brengen. Ook via nu.nl weten ze de onwetende consumenten op het verkeerde been te zetten:

Margarine leugens
Afbeelding
Marketeers hebben flink hun best gedaan op deze tekst.

Als ik dat soort dingen zie gaan mijn nekharen overeind staan. Geef deze kennis dan ook gerust door aan vrienden en kennissen. Hoe meer mensen weten dat margarine allesbehalve gezond is, hoe beter!

Ik vertrouw koeien meer dan een chemisch laboratorium. En jij?

https://www.ahealthylife.nl/margarine-e ... bevordert/
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Re: Kokosolie weer giftig?

Bericht door taigitu » 04 sep 2017, 10:57

.............
De opkomst van de margarine

Geloof het of niet, maar de margarine is ooit geïntroduceerd door twee families uit Oss: De familie Jurgens en de familie van den Bergh. Beide families waren groothandelaren in echte boter. Maar door de grote vraag naar echte roomboter was de prijs hoog en voor de lagere klasse nagenoeg onbetaalbaar. Ze kregen lucht van een nieuw product: Margarine, wat op grote schaal geproduceerd kon worden tegen een veel lagere prijs dan roomboter.

In het jaar 1900 werden de merken Vitella en Solo op de markt gebracht en niet zonder succes. Bijna 30 jaar later gingen beide familiebedrijven definitief samenwerken en richtten de ‘Margarine-unie’ op. Al snel werd ook samenwerking gezocht, en gevonden, in het buitenland. Een fusie tussen de Nederlandse ‘Margarine-unie’ en de Engelse ‘Lever Brothers’ resulteerde in een nieuw bedrijf: Unilever.

Na de eerste wereldoorlog liep het succes van de margarine weer terug door de dalende prijs van de roomboter. Om dit te overwinnen voegde Unilever vitamine A en vitamine D toe aan de margarine, zodat het qua voedingswaarde gelijk zou zijn aan roomboter.

Later, in de jaren zestig werd dit nog een keer ondersteund door de het ‘margarinebesluit’ waarbij de toevoegingen bij de wet verplicht waren. ‘Officieel’ was margarine nu gelijk aan roomboter. De consument slikte dat als zoete koek, en de omzetten stegen weer tot in de hemel.

Vanuit de medische wereld kreeg Unilever op een bepaald moment een verzoek om een ‘gezondere’ margarine te maken, een margarine die meer onverzadigde vetten moest bevatten. Er was namelijk op dat moment net bekend geworden dat de verzadigde vetten in de oude margarine problemen zouden vormen voor hart- en vaatziekten.

Unilever ontwikkelde de, nog steeds bestaande, Becel wat in eerste instantie alléén in de apotheek verkrijgbaar was. Eind jaren zestig kwam dit beschikbaar voor het grote publiek. En de consument was zeer tevreden: Becel was een gezonder alternatief voor roomboter en de zogenaamde harde margarines.

Dit alles kwam Unilever goed uit, want er was in dezelfde periode een heftige discussie begonnen over de aanwezige transvetten in de margarines, ook in de Becel. Maar omdat de discussie ging over het gevaar voor hart- en vaatziektes, waarvoor Becel dé oplossing was, kwam de discussie over transvetten op de achtergrond.

Pas in de jaren negentig erkende de voedingsindustrie dat deze zelfde transvetten aanleiding konden zijn voor veel hart- en vaatziektes. Unilever haalde bakzeil, en bracht in 1995 een margarine op de markt waarin beduidend minder transvetten zaten.

De gevolgen van het margarinegebruik
Uit het voorgaande kun je concluderen dat iedereen bijna honderd jaar lang grote hoeveelheden schadelijke transvetten hebben binnengekregen. In die tijd bevatten Bona en Zeeuws Meisje ongeveer een kwart aan transvetten!

Uit een onderzoek is gebleken dat voor de komst van margarine, er zelden mensen stierven aan trombose in de kransslagaderen. Na de introductie van de margarine, en zeker nadat het voor het grote publiek beschikbaar werd, stegen de gevallen van hart- en vaatziektes schrikbarend. Toch iets om over na te denken…

Gewijzigde opvattingen over roomboter
Tot de eeuwwisseling was het grootste deel van de Nederlandse bevolking afhankelijk van de gedrukte media en de fabrikanten als het ging om informatie over gezonde en ongezonde voedingsmiddelen. Het zal je niet verbazen dat alle voedingsmiddelen door de fabrikant als ‘gezond’ werden geacht.

Maar na de intrede van Internet is een schat aan informatie vrijgekomen, en wordt de beschikbare informatie ook sneller gedeeld. Hoewel er natuurlijk ook veel onzin verspreid wordt via het Internet, heeft dit er toch toe geleid dat de waarheid over margarine, en het échte verhaal over de mogelijke ‘slechte’ invloed van roomboter nu eindelijk op tafel komt.

Hoewel verzadigd vet tegenwoordig op het strafbankje zit, heeft je lichaam deze vetten toch nodig. Maar het is wel belangrijk om de juiste verzadigde vetten binnen te krijgen. In roomboter zitten veel verzadigde vetten die bestaan uit korte ketens, dus licht verteerbaar en een gunstige invloed op je darmen. Daarnaast zit in de goede roomboter vitamine D, vitamine A

Het is waar dat roomboter transvetzuren bevat, ongeveer 2-3%. Maar het is goed om te weten dat dit dierlijke transvetzuren zijn. En uit onderzoek is gebleken dat juist deze vorm een bescherming kan bieden tegen kanker en hart- en vaatziekten. Roomboter is een product wat heel erg dicht bij de natuur staat, waaruit je de conclusie kunt trekken dat hoe gezonder de koe is, hoe beter de boter is.

Maak daarom een bewuste keuze voor roomboter van biologische graskoeien.

Niet alleen heerlijk van smaak, maar je kunt je speltbroodje zonder schuldgevoel besmeren met dit natuurlijke product, natuurlijk wel met mate!

‘Boter’ is een beschermde naam
Niet alles mag zomaar ‘boter’ heten. De aanduiding ‘boter’ is beschermd door de Nederlandse wet, en mag alleen maar op een product geplakt worden als het voor minimaal 80% uit melkvet bestaat. Dit houdt concreet in dat als er ‘boter’ op het pakje staat, en inderdaad ook echte boter in zit. Als er géén boter op staat, heb je dus te maken met een margarine, of een kunstboter, waar je naar mijn mening beter vanaf kunt blijven.

De aanduidingen ‘echte boter’ of ‘roomboter’ hebben dus geen verschillen: Het gaat hier allemaal om boter, zoals in de wet vastgelegd.

Maar binnen alle beschikbare boterproducten zijn natuurlijk wel weer kwaliteitsverschillen: Het mag duidelijk zijn dat roomboter van biologische koeien die het grootste deel van het jaar vers gras eten in de wei, beter van smaak is en een hogere kwaliteit heeft dan roomboter van koeien die zich de hele dag staan te vervelen op stal.

Conclusie
Uit al het bovenstaande kan ik concluderen dat we alle gezondheidsclaims over margarines niet zomaar aan kunnen nemen. Er is, met name in het verleden, veel te veel mee geknoeid. Gewoon eerlijke en echte boter eten is gewoon veel beter. Vet is namelijk helemaal niet slecht, en in de beperkte hoeveelheden van boter worden we er helemaal niet dik van. De verzadigde vetten die in boter zitten zijn licht verteerbare vetten, vetten die ons lichaam gewoon nodig heeft om beter te kunnen functioneren.

Uiteraard zoals alles, wel met mate!

Waar we ons meer zorgen over moeten maken is de overmatige consumptie van suiker, waar we allemaal wél dik van worden.

En jij? Wat zet jij ’s morgens op de ontbijttafel? Echte roomboter of een margarine? En waarom?

http://www.optimalegezondheid.com/hoe-g ... r-nu-echt/
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Gebruikersavatar
Osiris
Wetenschapper
Berichten: 4726
Lid geworden op: 01 apr 2013, 07:53

Re: Kokosolie weer giftig?

Bericht door Osiris » 04 sep 2017, 18:48

Marketing wat al decennia werkt; alles wat slecht voor je gezondheid is,als goed verkopen.
En alles wat wel eens goed voor je zou kunnen zijn, als slecht verkopen.

Eén van de grootste industrietakken op deze planeet is de farmaceutische, zij malen niet om je gezondheid,maar om je ziek zijn.

Ze hebben talloze poppetjes ( lobbyisten ) in hun zak, die hun waarheid prediken,zelfs 'wetenschappelijk onderzocht en bewezen' ( lees omgekocht en afgekocht ).

Het zou toch wat zijn als de meesten van ons gezond door het leven zouden gaan.
Weet je wel wat het die industrie,maar ook artsen,ziekenhuizen,verzekeringsmaatschappijen,pensioenfondsen etc, allemaal zou gaan kosten ??

Dat kan natuurlijk niet *1*
The only thing that never changes is, that everything is constantly changing

Gebruikersavatar
univers
Observer
Berichten: 33354
Lid geworden op: 27 jan 2013, 11:10

Re: Kokosolie weer giftig?

Bericht door univers » 04 sep 2017, 20:33

:post:
Een mens is net een open boek, je moet het enkel kunnen lezen.

Plaats reactie