Chocolade als medicijn

In sommige opzichten is het menselijk lichaam te vergelijken met een machine, soms zelfs een zeer geavanceerde: het lichaam herstelt zich en past zich aan aan de omstandigheden. Alles hier over virologie, anatomie, biomedische technologie en genetica en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 13537
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Chocolade als medicijn

Bericht door taigitu » 22 jun 2022, 11:26

Chocolade als medicijn -en- Flavonen kunnen helpen bij diabetes 2

Auteur: Sanne Jense | 1 augustus 2005

Het Amerikaanse snoepconcern Mars praat met enkele grote farmacieconcerns over het ontwikkelen van geneesmiddelen op basis van
heilzame bestanddelen van cacao. Mars maakte de plannen maandag bekend op een congres van wetenschappers en medici in Zwitserland.
Volgens de fabrikant van onder meer chocoladerepen zijn er steeds meer aanwijzingen dat de zogenoemde flavanolen,
ook aanwezig in rode wijn en groene thee, kunnen helpen tegen suikerziekte, hersenbloedingen en vaatziekten.

Op het congres sprak hoogleraar Norm Hollenberg van de Harvard Medical School, die met Mars heeft samengewerkt aan onderzoek naar cacao,
van "een wetenschappelijke doorbraak die heel goed kan leiden tot een medische doorbraak’’. Volgens Mars zijn voor het eerst
de specifieke flavanolmoleculen in cacao geïdentificeerd die verantwoordelijk zijn voor de heilzame werking. Het concern is met farmaciebedrijven
in gesprek over een licentieovereenkomst of een gezamenlijke onderneming voor synthetische productie van de stoffen.

Chocola heb je in vele variaties, maar voor je gezondheid moet je pure chocolade hebben.

Het gunstige effect van flavonolen is een gevolg van hun bloedverdunnende eigenschappen.
Ze gedragen zich wat dat betreft in het lichaam ongeveer hetzelfde als aspirine. Er worden dan ook dezelfde gunstige effecten van verwacht,
zoals een verlaagde bloeddruk en verminderde kas op hart- en vaatziekten. Daarnaast blijken ze ook de bloedtoevoer aan de hersenen te stimuleren,
wat nieuwe mogelijkheden biedt voor de behandeling van dementie en hersenbloedingen. Ook bij suikerziekte lijken positieve effecten op te treden.

Cacoabonen in hun peul.

Voor je gezondheid moet je wel kiezen voor pure chocola. De effecten van melkchocola zijn veel minder gunstig en witte chocola is al helemaal niet gezond.
Bij een groep van 20 vrijwilligers is al gemeten dat pure chocola het cholesterolniveau en de bloeddruk verbetert. Een ander ingrediënt van chocola,
theobromine, wordt op dit moment ook onderzocht op zijn medische werking. Deze stof, die verwant is aan caffeïne,
lijkt te werken tegen hardnekkige hoestbuien. Voor echt overtuigende claims is echter nog veel meer onderzoek nodig.
Onderzoek dat Mars ongetwijfeld zal financieren en waarvan we de resultaten zo snel mogelijk in de winkel zullen zien liggen…

https://www.nemokennislink.nl/publicati ... -medicijn/
En een paar jaar later .........

Flavonolen kunnen helpen bij diabetes
Auteur: Elles Lalieu | 27 mei 2008
chocolade (12)

Helpt cacao tegen ouderdomsdiabetes, hart- en vaatziekten? Direct bewijs daarvoor ontbrak tot nu toe.
Malte Kelm van de universiteit van Aken testte de hypothese en behandelde een aantal diabetes patiënten met cacao.
Het effect van de flavonolen in cacao is volgens de onderzoeker gelijk aan een combinatie van andere diabetesmedicijnen en lichaamsbeweging.

Hart- en vaatziekten vormen doodsoorzaak nummer 1 bij patiënten met diabetes type 2 (ouderdomsdiabetes).
Medicijnen tegen diabetes voorkomen deze complicaties van de ziekte meestal niet. Uit eerdere studies blijkt dat cacao
met een hoge concentratie flavonolen wel een heilzame werking heeft. Flavonolen zijn moleculen met bloedverdunnende eigenschappen.
Doordat het bloed dunner wordt, dalen de bloeddruk en daarmee de kans op het ontwikkelen van hart- en vaatziekten.
De Journal of the American College of Cardiology publiceert die resultaten van Kelms onderzoek komende week.
Flavonolen zijn moleculen met bloedverdunnende eigenschappen. Ze zijn onder andere te vinden in cacao, rode wijn,
thee en sommige soorten groenten en fruit.

Lees verder via de link:
https://www.nemokennislink.nl/publicati ... -diabetes/
Zelf gebruik ik (diabetes 2) al jaren pure/bittere chocolade. Ik vind die erg lekker.
De chocolade die ik gebruik is die van de Lidl en is voor 74% puur en niet duur.
Maar ze hebben ze o.a. ook van 95% puur......
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Plaats reactie