Jinek: kan resveratrol zorgen voor minder corona-sterfgevallen?

In sommige opzichten is het menselijk lichaam te vergelijken met een machine, soms zelfs een zeer geavanceerde: het lichaam herstelt zich en past zich aan aan de omstandigheden. Alles hier over virologie, anatomie, biomedische technologie en genetica en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Jinek: kan resveratrol zorgen voor minder corona-sterfgevallen?

Bericht door taigitu » 05 mei 2020, 14:04

Jinek: kan resveratrol zorgen voor minder corona-sterfgevallen?

Door Bas van Thiel | Zaterdag 2 mei


Peter van der Voort, hoofd Intensive Care van het UMC Groningen, deed vrijdagavond in Jinek een hoopvolle uitspraak over een middel
dat wellicht kan voorkomen dat je door corona op de ic belandt. Het gaat om resveratrol, een voedingssupplement,
dat potentieel de hoeveelheid leptine in je bloed kan verlagen. Coronapatiënten blijken een verhoogd percentage van die laatste stof,
die aangemaakt wordt bij mensen met overgewicht, in hun lichaam te hebben.

Lees verder via de link:
https://www.gids.tv/video/206368/jinek- ... rfgevallen

Via onderstaande link kunt u het gesprek zien wat Jinek had met Peter van de Voort.

https://radarplus.nl/resveratrol-en-corona/


Ic-hoofd UMCG na kritiek:
‘Ik heb niet gezegd dat mensen resveratrol moeten slikken’


Stef Bandstra - 5 mei 2020

De uitspraken die ic-hoofd van het UMCG, Peter van der Voort, vrijdagavond deed in het tv-programma Jinek,
kwamen hem van diverse kanten op kritiek te staan. Toch neemt hij geen woord terug van wat hij heeft gezegd.

In de uitzending vertelde de hoogleraar dat er sterke aanwijzingen zijn dat het voedingssupplement resveratrol mogelijk
kan voorkomen dat coronapatiënten op de intensive care belanden. Resveratrol is een zogeheten antioxidant,
dat daarnaast leptine in het bloed verlaagt. Leptine is een stof die bij coronapatiënten en mensen
met (aanzienlijk) overgewicht relatief veel in het lichaam voorkomt.

Lees verder via de link:
https://www.rtvnoord.nl/nieuws/538068/I ... en-slikken


Volgens de kranten is er flink resveratrol (potjes ed.) gehamsterd . Het zou op zijn bij de winkels...?

Afbeelding

Boost je gezondheid met Resveratrol
9 jaar ago • Training & Oefeningen • 1

Misschien heb je ooit wel eens gehoord van de Franse Paradox: het grote raadsel waarom die Fransen ondanks hun vetrijke Bourgondische leven
toch zo weinig last schijnen te hebben van hart- en vaatziekten en obesitas. Het antwoord ligt waarschijnlijk voor het groot deel
in een natuurlijk bestanddeel van rode wijn: het antioxidant Resveratrol.
.............................................................
Hoewel Resveratrol vooral bekend staat als stof uit rode wijn, is dit niet de enige plantaardige substantie waar het in te vinden is.
Zo zit het onder andere in rode druiven, blauwe bessen, bosbessen, pinda’s, cacao, cranberry’s en pistachenoten en in grote mate
in een aantal Chinese gewassen. De concentratie is echter afhankelijk van een aantal omstandigheden,
zoals klimaat en blootstelling aan bestrijdingsmiddelen. Daarnaast is het in supplementvorm verkrijgbaar.

Lees meer via de link:
https://jessevandervelde.com/boost-je-g ... sveratrol/



Zelf heb ik diabetes 2 en gebruik ik geen medicijnen ed., maar ga ik elk halfjaar op controle bij de
diabetesdeskundige. Ik eet veel van de hier genoemde vruchten. Vooral kleine rode druiven die lekker hard
zijn en wat langer fris blijven.
Ik heb jaren geleden resveratrol een poosje geslikt maar ben toen over gegaan naar vers fruit eten.
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Plaats reactie