Wat is waar en niet waar over chocolade?

In sommige opzichten is het menselijk lichaam te vergelijken met een machine, soms zelfs een zeer geavanceerde: het lichaam herstelt zich en past zich aan aan de omstandigheden. Alles hier over virologie, anatomie, biomedische technologie en genetica en nog veel meer.
Plaats reactie
Gebruikersavatar
taigitu
Orakel
Berichten: 14687
Lid geworden op: 04 dec 2011, 14:37

Wat is waar en niet waar over chocolade?

Bericht door taigitu » 01 feb 2021, 13:21

Wat is waar en niet waar over chocolade?

Onderzoeken tonen aan dat cacaoproducten een (weliswaar licht) bloeddrukverlagend effect bezitten.
Vooral pure chocolade heeft een bijzonder hoog cacaogehalte.
Pure chocolade biedt bovendien rokers enige bescherming tegen hartaanvallen.


De consumptie van 40 gram pure chocolade met een cacaogehalte van 74 procent verbetert volgens een studie van het Universitair Ziekenhuis van Zürich,
de vaatwandfunctie en bezit een zogenaamde anti-oxidant-status. Wie zich in serieuze literatuur over chocolade verdiept, stuit daar bijna altijd op
de theorie dat chocolade beschermt tegen tandbederf. De meeste auteurs beroepen zich daarbij op Vincent J. Paolino, een Amerikaanse tandarts.
Hij stelde vast dat in de cacaoboon fluor en tannines voorkomen. Beide zijn stoffen die de tanden versterken. Maar daaraan de conclusie verbinden
dat chocolade onze tanden goed doet, is echter helemaal verkeerd.

Chocolade bestaat voor het grootste deel uit suiker. En zelfs pure chocolade, die meer cacaobestanddelen bevat, toont nog altijd een hoog suikergehalte aan.
Waar is wél dat chocolade stoffen als caffeïne, anamiden en polyphenolen bevat die het centrale zenuwstelsel stimuleren,
geluk- en lustgevoelens opwekken en de reputatie hebben om het risico op hart-en vaatziekten te verkleinen. Om echter een effectieve concentratie
van deze stoffen te bereiken, moet niet minder dan 20 kilo chocola in een keer verorberd worden.
En een dergelijke hoeveelheid draagt zeker niet bij aan het geluks- en lustgevoel.

Af en toe chocolade eten, vermindert hartproblemen. Dat wees een 9 jaar durend wetenschappelijk onderzoek uit bij 32.000 Zweedse vrouwen.
De vrouwen die 1 á 2 maal per week een kleine portie pure chocolade nuttigden, hadden 32% minder kans op hartfalen.

Lees het hele artikel via de link:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ge ... ezond.html

Meer info:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/di ... -echt.html
.

.

Vraag je af wat anderen van je denken
en je bent voor altijd hun gevangene.


Lao Tse

Plaats reactie