Als uw dieet rijk is aan bewerkt vlees, wilt u misschien heroverwegen. Hoewel studies soms verschillende schattingen hebben van hoe slecht bewerkt vlees voor je is, is er een duidelijk verband tussen dit soort vlees en sommige vormen van kanker.
Een groeiend probleem
Het verband tussen vleesconsumptie en onze gezondheid is complex , maar met name bewerkt vlees wordt in verband gebracht met een aantal gezondheidsproblemen.
Verwerkt vlees verwijst naar vlees dat is getransformeerd door processen zoals zouten, zouten, roken of enige andere vorm van verwerking, of het nu gaat om het verbeteren van de smaak of om het te bewaren. Het meeste bewerkte vlees is rood vlees (varkens- of rundvlees), maar kan worden gemaakt van andere soorten vlees of vleesbijproducten, waaronder bloed.
In Noord-Amerika consumeert ongeveer 70% van de mensen op een willekeurige dag rood of bewerkt vlees, waarbij de consumptie van rood vlees langzaam afneemt, maar de consumptie van bewerkt vlees stijgt. In ontwikkelingslanden is de consumptie van bewerkt vlees over het algemeen lager, maar stijgt ook . Europa vormt hierop een uitzondering, de consumptie van bewerkt vlees neemt af.
Duidelijke cijfers zijn moeilijk te vinden, omdat de definitie van bewerkt vlees zo breed is. Over het algemeen lijkt de wereld echter nogal trek te hebben in verwerkt vlees - en dat is een probleem.
Wat de wetenschap zegt
Lees verder : https://www.zmescience.com/other/featur ... uggest-so/
Veroorzaakt het eten van bewerkt vlees kanker? Het bewijs suggereert van wel
- univers
- Observer
- Berichten: 33354
- Lid geworden op: 27 jan 2013, 11:10
Veroorzaakt het eten van bewerkt vlees kanker? Het bewijs suggereert van wel
Een mens is net een open boek, je moet het enkel kunnen lezen.