Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
- Tammy
- Forumbeheerster
- Berichten: 80655
- Lid geworden op: 04 feb 2005, 18:20
Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
Een mosterdpresentatie, eerder dit jaar, op een beurs in Dijon. © AFP
Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
In Frankrijk wisten ze het al een tijdje, maar nu lopen ook Nederlandse toeristen er tegenaan: waar is de mosterd?
‘Wat is er met de mosterd aan de hand? Is die soms gerantsoeneerd?’, appt een Nederlandse toerist in de buurt van Nancy. De vraag stellen is hem beantwoorden, want in de lokale supermarkt prijkt een bordje dat er maximaal twee potjes mogen worden meegenomen van de fameuze Dijonmosterd, een product uit Bourgondië maar een nationale smaakmaker voor veel Fransen.
Lees verder via link :
https://www.ad.nl/koken-en-eten/culinai ... ~a61355ae/
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Elke samenleving heeft zijn eigen eetcultuur.
De mosterd is in Frankrijk daar een deel van.
Leuke weetjes staan er in het artikel.
Ik vind mosterd lekker maar eet het maar af en toe.
Bij de Hollandse bitterballen en de blokjes kaas, jeetje wat voorspelbaar he ?
Hoop dat de Fransen weer genoeg kunnen krijgen over een tijdje.
Kom niet aan de eetcultuur van een land , zeker niet in Zuid Europa.
Is heel belangrijk daar.
La moutarde qui monte au nez.
Enige uitdrukking.
Somewhere, something incredible is waiting to be known.
Carl Sagan.
- Fenna
- Kletskous
- Berichten: 13672
- Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:16
- Tammy
- Forumbeheerster
- Berichten: 80655
- Lid geworden op: 04 feb 2005, 18:20
Re: Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
Vous aussi Fenna ?
Somewhere, something incredible is waiting to be known.
Carl Sagan.
- Fenna
- Kletskous
- Berichten: 13672
- Lid geworden op: 05 mar 2013, 17:16
- Tammy
- Forumbeheerster
- Berichten: 80655
- Lid geworden op: 04 feb 2005, 18:20
Re: Culinaire ramp: waar halen de Fransen hun geliefde mosterd?
Olala.
Somewhere, something incredible is waiting to be known.
Carl Sagan.